ActInSpace

ActInSpace ActInSpace
  • Contact

    si-Cluster@corallia.org
    Corallia

  • Keywords

    Contest, ESA, CNES, Si-Cluster, ActInSpace, Space, Athens, Patras, Hackathon

  • Registration costs

    Free

  • Working language

  • More info about this event Click to track this event on your google calendar Share this event via Twitter
  • Updated on 2016-03-08 23:49:00

    The information is outdated?.

    Please let us know

  • Other events of interest

Other
Greece
Athens and Patras

Το si-Cluster διοργανώνει το πρώτο του Space Innovation Contest "ActInSpace" στην Αθήνα και την Πάτρα ταυτόχρονα στις 20-21 Μαΐου. Το ActInSpace αποτελεί μια πρόκληση εστιασμένη στην επιστήμη, το διάστημα και τη μεταφορά τεχνολογίας, όπου ομάδες αποτελούμενες από επίδοξους νέους επιχειρηματίες, επιστήμονες, μηχανικούς, προγραμματιστές, επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα και φοιτητές συναγωνίζονται για την επίλυση ενός “προβλήματος” δημιουργώντας ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία αλλά και νέες χρήσεις για τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για το διάστημα και εικόνες που έχουν συλλεχθεί από αυτό.

Το si-Cluster αποτελεί έναν από τους 29 τοπικούς διοργανωτές, που θα φιλοξενήσει το ActInSpace, από όπου θα προκύψει ο εθνικός νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί στην Τουλούζη στις 29 Ιουνίου 2016. Η νικήτρια ομάδα του παγκόσμιου τελικού του ActInSpace θα κερδίσει μια πτήση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας με το αεροσκάφος όπου εκπαιδεύονται οι αστρoναύτες της Novespace, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ομάδων θα λάβει υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους αλλά και τη δημιουργία της δικής τους start-up.

Διοργανωτές του ευρωπαϊκού διαγωνισμού είναι η European Space Agency, το Centre national d'études spatiales (CNES) και το ESA BIC Sud France και διεθνείς χορηγοί η Airbus και η Novespace.